Om oss

OM OSS

Kennel Ragtales innehas av mig, Åsa Eriksson, och finns lokaliserad i Västmanland, närmare bestämt i Kolsva en dryg mil utanför Köping, som i sin tur ligger på E18 mellan Västerås och Örebro.

Jag bedriver uppfödning i rätt liten skala och har hittills bara haft sju kullar (mellan 1998 och 2015).


1984 skaffade jag min första Old English Sheepdog "Totte". Han kom från Unnesta kennel och var registrerad under namnet Unnesta Prins Charming. Det var den mest fantastiska hund man kan tänka sig och jag önskar att han kunnat leva för evigt. Och på ett sätt gör han det. I mitt hjärta.


Att det blev just en OES var ingen slump, utan något jag önskat mig sedan jag i början av skolåldern förkovrade mig i diverse facklitteratur om hundar. Man kunde sticka tröjor av pälsen, läste jag mig till, och det verkade ju praktiskt.

Flera år senare kan jag konstatera att jag lärt mig både spinna och tova ullen av hundarna, men på grund av konstant tidsbrist händer det väldigt sällan och jag har på intet sätt blivit självförsörjande vad gäller tröjor, sockar och vantar, vilket nog ingick i min flickdröm.


Däremot har jag säkert, om jag velat, kunnat förse flera kommunala förbränningsstationer med eldningsvirke i form av pinnar, kvistar, barr och andra prylar som hundarna dagligen släpar in massor av.

Sånt stod det inget om i facklitteraturen...


Genom åren har jag hållit på väldigt mycket med utställning, rent av fanatiskt i perioder, men även en hel del lydnad och lite agility. Några spårkurser har det också blivit och på senare år har jag fastnad för den otroligt roliga och lättsamma lydnadsformen Rallylydnad.


En OES och ett hundägande är så mycket mer än bara badning, borstning och utställning tycker jag, även om jag älskar timmarna vid trimbordet och atmosfären på utställning. Det är kul att hålla sina hundar i fin päls och kondition och att meritera dom med diverse utställningstitlar. Men för mig är det precis lika roligt att jobba på andra sätt med hundarna och det är en av anledningarna till att jag velat prova på olika aktiviteter. Att sedan de flesta av mina hundar gillat att jobba aktivt, har inte gjort saken tråkigare. Men visst, jag har haft nån eller ett par hundar som hellre legat i soffan och latat sig, än aktiverat sig. Och handen på hjärtat - en OES i soffan att mysa med, är inte helt fel det heller! :)


Just nu har vi "bara" fyra hundar. Ch Ragtales New Order "Polly", Ragtales Keen On Candy "Candy" samt hennes föräldrar våra Englandsimporter Zottels Coco Chanel "Babben" och Zottels Fly Me To The Moon "Frankie"


Familjen består också av husse Bosse och lillhusse Albin, båda två är mycket engagerade i hundarna. Den sistnämnda bär titeln "hundarnas bästa leksak", för de älskar verkligen honom och han dom.